Jobba smartare och effektivare - och mindre...

Hur kan smartare och effektivare bli mindre arbetsbelastning?

 

Vanligtvis växer din arbetsbelastning under åren. Särskilt om du är kompetent, bra på att samarbeta och får saker att hända. Det kan gå ännu snabbare om ni är för få medarbetare, kostnader ska reduceras och din chef inte förstår verksamhetens egentliga situation eller problem.

 

För varje klient vi möter ser vi en ny kombination av synsätt på egna insatser som gör en person högbelastad. Vi träffar ingen som inte känner igen den gradvisa ökningen. Alla vi möter känner igen att situationen inte är hållbar.

 

Vi kallar tjänsten ABRI – Arbets Belastnings Reducerande Insatser. Vårt första projekt kring ABRI var en insats för chefer. Boken Smartare Ledarskap hittar på tex Adlibris som ebok. Är du chef kan du börja där. Vi vet ju att du inte har tid att träffa oss ännu, boken ger en överblick.

 

Yrkesrollen och arbetet är viktiga för oss i Sverige. Arbetslivet har också blivit mycket krävande. En typisk klient för ABRI är den som blivit mer och mer medveten om att den måste göra något åt sin arbetsbelastning. Både för att öka sitt engagemang och sin arbetsglädje och få in fler energigivande impulser i sitt totala liv.

ABRI – Arbets Belastnings Reducerande Insatser

Det låter stort, men ABRI är en mycket konkret rådgivning. Den handlar om att kartlägga hur du ser på kraven i din yrkesroll.

 

Kan du känna igen dig i att:

1. Du kopplar upp dig även hemma för att komma ifatt eller kolla vad som hänt

2. Mobilen är alltid på för ännu snabbare koll och reaktion

3. Du ser det som viktigt att reagera snabbt på arbetsmail, sms och telefonkontakter

4. Du släpper egentligen aldrig helt tankar kring jobbet. Men kan släppa dem ibland om någon sysselsättning kräver din fulla koncentration

5. Du känner att du borde komma på någon smart och snabb lösning att visa upp för dina kollegor

6. Du tänker "de ska inte kunna klara sig utan mig" eller "jag måste passa mig för..." eller "jag måste visa X att jag ställer upp"

7. Du tänker sällan eller aldrig "nu kan jag glömma jobb-problemen och koppla av helt" utan snarast "jag ska bara fixa det här akuta problemet och sen är jag klar"

8. Ofta eller alltid är du mer noggrann och ställer större krav på dig själv än vad som egentligen krävs.

 

Alla de här 8 punkterna känner de flesta av våra klienter igen. Många ser det som självklara delar av det jobb de har. En del börjar känna av att den konstanta belastningen inte håller i längden. De gör försök att sätta sina egna gränser men lyckas inte alltid.

Kontakta oss för ett första samtal. Det är värt tiden!